From Higher Ground

From Higher Ground kijkt naar het verleden om te speculeren over de toekomst, maar vraagt ​​aandacht voor onze huidige klimaatproblematiek.

 

Ik ben opgegroeid in de overstromingsrisicogebied op het eiland Hoeksche Waard in Zuid-Holland. Het eiland is geleidelijk ingedijkt, wat resulteert in in totaal 270 km dijken over het hele eiland. Tijdens mijn onderzoek liep ik de 70 km van de dijk die de dijkring vormt, de belangrijkste bescherming tegen de omringende rivieren.

Terwijl ik me een weg baande over het eiland, langzaam, stap voor stap, begon ik veranderingen op te merken; soms heel duidelijk, soms subtieler. Dijken belichamen onze strijd tegen water, ons doorzettingsvermogen en innovatie. Maar bovendien laten ze verandering zien; ze laten zien waar water in land werd veranderd. Maar de verandering van de dijk zelf is terug te vinden in de huizen langs de dijk. Met hun ramen en deuren op vreemde plaatsen en op vreemde hoogten.

 

Door te kijken naar de veranderingen in het verleden en de huidige situatie speculeer ik over de toekomst van dijkwoningen. Als de dijk wordt verhoogd, veranderen de huizen mee. De veranderingen in de architectuur laten de veranderingen in de dijk zien. De veranderingen in de dijk geven de veranderingen in de zeespiegel weer.